OperationMagicCarpet
Juist in deze tijd is het noodzakelijk om situaties in hun sociale, politieke en culturele context te plaatsen. Opdat wij elkaar beter zullen begrijpen.

Door activiteiten te organiseren die in te delen zijn onder de noemers ‘joden uit de islamitische wereld’, ‘een gedeeld erfgoed’ en ‘de inspirerende Ander’ hopen wij tijdens het studiejaar 2016-2017 dichter bij ons droombeeld te komen. Uit dit concept ontstaat een plek waar nieuwe kennis ontstaat. Lezingen, filmvertoningen en rondleidingen moeten ons aan het denken gaan zetten over de paden die we anders niet snel zouden bewandelen, de koers die we anders niet snel zouden varen of simpelweg de onderwerpen die we anders niet snel zouden onderzoeken.

Als bestuur stellen we onszelf continu de vraag hoe wij activiteiten het beste kunnen vormgeven en hoe onze vereniging daarmee een leerzame en amuserende aanvulling kan zijn op het reeds bestaande studieprogramma. De trouwe Sechelaars weten inmiddels dat wij ons niet graag mengen in de politieke discussie. Dit zal ook dit studiejaar niet anders zijn, ondanks dat oosterse talen, culturen en religies nauw verweven lijken te zijn met politiek. We verdiepen ons liever in de geschiedenis en actuele ontwikkelingen om vervolgens te achterhalen hoe verschillende werelden in feite met elkaar verbonden zijn.

Met dit nieuwe concept hopen we studenten van verschillende disciplines met elkaar te verbinden en om het begrip van de levendige culturele uitwisseling tussen Joden en niet-Joden te verbeteren.

Opdat wij elkaar beter zullen begrijpen.

Per 1 september bieden de bachelors Hebreeuwse taal en cultuur en Arabische taal en cultuur een gezamenlijk onderwijsprogramma aan. Hier lees je meer over deze verandering.

Advertisements
%d bloggers like this: