Hoe kan ik een boek doneren?
Heel simpel! Door een mail te sturen naar studieverenigingsechel@gmail.com. In je mail laat je ons weten wat de titel van het boek en de naam van de auteur is. Vervolgens maken we een afspraak. Onze opleiding zit gevestigd in het P.C. Hoofthuis, Spuistraat 134, waar ook al onze activiteiten plaatsvinden. Als je niet te ver van onze faculteit vandaan woont kunnen we het ook komen ophalen.

Wat voor boeken accepteren jullie?
Wij zijn geïnteresseerd in boeken die op een of andere manier met onze opleiding te maken hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (op alfabetische volgorde): geschiedenis, Hebreeuws, Holocaust, Israël, Jiddisch, jodendom, kunst, mystiek, poëzie, politiek, religie en de Tweede Wereldoorlog.

Hoeveel vragen jullie voor het boek dat ik zal doneren?
Allereerst horen wij graag wat het boek volgens jou waard is. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je niet wilt dat wij minder ontvangen dan het boek werkelijk waard is. Daarnaast zal het bestuur prijzen vergelijken door online te kijken wat er voor hetzelfde boek wordt gevraagd.

Hoeveel vragen jullie gemiddeld voor een boek?
Voor ons is het belangrijk dat de boeken die wij verkopen betaalbaar zijn. Tot onze doelgroep behoren namelijk studenten die doorgaans niet veel geld te besteden hebben. Om die reden zullen wij ons best doen onder de gemiddelde online prijs te blijven.

Kan ik ook boeken ruilen?
Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Wat krijg ik terug voor mijn donatie?
Er is voor gekozen om tijdens het studiejaar 2016-2017 alle activiteiten gratis te houden. Dit is echter niet gebruikelijk. Normaal gesproken kost een lidmaatschap €15,- voor 1 jaar en vragen wij per activiteit een bijdrage van €3,- aan niet-leden. Wij kozen ervoor om de activiteiten gratis toegankelijk te maken om op die manier een breder publiek te bereiken, en met succes. Vanaf volgend studiejaar werken wij als vanouds met een lidmaatschap. Als wederdienst krijg je van ons alvast een gratis lidmaatschap voor het jaar 2017-2018 als wij minstens €15,- kunnen verdienen aan de door jou gedoneerde boeken.

Wat doen jullie met de opbrengst?
Met de opbrengst kunnen wij de toekomstige symposia, festivals, lezingen en filmvertoningen organiseren en financieren. De kosten zitten in het betalen van sprekers (en de bedankjes die wij geven) en het aanschaffen van films (waar wij altijd toestemming vragen). Daarnaast bieden wij de bezoekers tijdens iedere activiteit iets te drinken en te knabbelen aan.

Waarom hebben jullie deze boekwinkel opgezet?
Sechel is afhankelijk van donaties. We zijn een kleine studievereniging met weinig leden. Hierdoor zijn de inkomsten erg laag. De boekwinkel zal dus fungeren als inkomstenbron. Daarnaast wilden wij het voor onze studenten makkelijker maken om boeken te vinden die te maken hebben met ons vakgebied. Aangezien de donateur als wederdienst een gratis lidmaatschap van een jaar krijgt, is deze boekwinkel ook opgezet om leden te werven.

Wat voor activiteiten organiseren jullie?
In het menu kun je onder het kopje ‘Activiteiten’ teruglezen wat voor soort activiteiten in de afgelopen studiejaren hebben plaatsgevonden.

Advertisements
%d bloggers like this: