studiedagholocausteducatie
Zaterdag 8 april organiseert CIDI een studiedag voor middelbare schooldocenten, docenten in de bovenbouw van de basisschool, docenten in opleiding en medewerkers van antidiscriminatiebureaus. Op deze dag leren docenten in verschillende workshops hoe om te gaan met ‘de uitdaging van Holocausteducatie’.

Onderaan de pagina vind je de flyer.

De uitnodiging die wij ontvingen:
Docenten vinden het steeds vaker lastig om in de klas gevoelige onderwerpen zoals discriminatie en de Holocaust te bespreken. Naar aanleiding van deze ontwikkeling organiseert het CIDI op zaterdag 8 april een studiedag voor middelbare school docenten, docenten in de bovenbouw van de basisschool, docenten in opleiding en medewerkers van antidiscriminatiebureaus over “De uitdaging van Holocausteducatie”.

Op deze studiedag leren docenten in verschillende workshops hoe om te gaan met deze uitdagingen voor de klas. Het doel van de dag is om docenten de benodigde praktische middelen aan te reiken om gevoelige onderwerpen, in het bijzonder de Holocaust, met leerlingen bespreekbaar te blijven houden.

Het volledige programma van de studiedag staat op bijgevoegde flyer. Omdat uw organisatie met regelmaat te maken heeft met docenten en/of bezoeken van scholen wil ik u vragen dit aan hen bericht door te sturen. Ook uw eigen educatieve medewerkers zijn van harte welkom. Wij zouden het op prijs stellen. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Datum: Zaterdag 8 april
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Locatie: Universiteit Utrecht, Marinus Ruppert Gebouw (Uithof), Leuvenlaan 21 te Utrecht
Kosten: € 15, incl. lunch
Aanmelden: cidi@cidi.nl of 070-3646862
Meer informatie: www.holocausteducatie.nl

studieholocausteducatieflyer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s