Nieuwsbrief januari 2017.

raichelmain
Beste Sechelaars,

Allereerst een gelukkig nieuwjaar toegewenst namens het Sechel-bestuur. Dat 2017 een mooi jaar voor jullie mag zijn!

Komend semester
Aangezien een deel van het bestuur dit studiejaar zal afstuderen, zal het komende semester er waarschijnlijk anders uit gaan zien dan jullie van ons gewend zijn. Wat we zullen organiseren weten we nog niet, maar de kans bestaat dat we ervoor kiezen om een aantal activiteiten (zoals een rondleiding of een afternoon tea) overdag te laten plaatsvinden. Meer informatie volgt zo snel mogelijk. En als je ideeën hebt: be our guest.

Het doneren van boeken
Precies een maand geleden deden we een oproep tot inzamelen van boeken. We hadden niet durven dromen dat we in zeer korte tijd meer dan 100 boeken gedoneerd zouden krijgen. Bij dezen willen we de eerstejaars studenten in het bijzonder wijzen op de boeken die jullie komend semester nodig zullen hebben voor het vak Bijbels Hebreeuws. Heb je de Biblia Hebraica Stuttgartensia en de grammaticaboeken van Lettinga nog niet? Overweeg dan om deze via Sechel aan te schaffen. Bekijk hier alle boeken die wij te koop hebben staan.

Idan Raichel komt weer naar de Melkweg
Begin vorig jaar woonde ons bestuur het concert van Idan Raichel in de Melkweg bij. Omdat de Israëlische zanger en muzikant iedere keer zeer goed wordt ontvangen staat hij zondag 5 maart voor alweer de zesde keer op het Amsterdamse poppodium. Heb jij je kaartje al?

Hoe mensen naar mensen kijken
Maandag 19 december opende het Joods Historisch Museum de nieuwe tentoonstelling Face it! Oordelen op ‘t eerste gezicht, een interactief geheel waarbij het draait om beeldvorming en stereotypen. Wat gebeurt er als mensen naar mensen kijken? Lees er hier meer over.

Symposium rondom Jiddische taal en cultuur
Op donderdag 19 januari organiseert het Menasseh ben Israel Instituut voor de elfde keer een symposium rondom de Jiddische taal en cultuur. Dit keer in samenwerking met de Abteilung für Jiddische Kultur, Sprache und Literatur aan de Heinrich Heine Universität in Düsseldorf. Voor studenten kost het slechts €5,-!

Winacties via Facebook
Onlangs mochten we via Facebook 1 x 2 tickets verloten voor Face it! Oordelen op ‘t eerste gezicht. Aangezien we steeds meer volgers krijgen, mogen we binnenkort opnieuw iemand blij maken met 2 tickets. We verklappen nog niet waarvoor, maar kunnen al wel zeggen: dit evenement wil je niet missen! Like onze pagina om het in de gaten te kunnen houden.

Hartelijke groet,

het Sechel-bestuur

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: