Nieuwsbrief november 2016.

nieuwsbriefnovember2016
Beste Sechelaars,

Joods Bagdad
A.s. donderdag komt Sasha Sabbah-Goldstein over Joods Bagdad vertellen. ‘Jewish Cosmopolitanism in the Middle East: Baghdad 1920-1950’ zal gegeven worden in het Engels en is wederom gratis bij te wonen. Aanmelden is niet verplicht.
Website | Facebook-evenement

Heel erg bedankt
Na deze activiteit gaat Sechel er twee maanden tussenuit. December zit namelijk vol tentamens en feestdagen, januari is voor veel studenten een drukke, stressvolle maand. Bij dezen willen we alle sprekers en bezoekers bedanken die het eerste semester van 2016-2017 tot een succes hebben gemaakt. De opkomst was iedere keer veel hoger dan we gewend zijn, met als hoogtepunt maar liefst 48 geïnteresseerden die naar het openingssymposium over Joden in Noord-Afrika kwamen.

Identiteit en diversiteit binnen de joodse gemeenschap
Sechel zou Sechel niet zijn als we nog niet over het programma van komend semester zouden hebben nagedacht. We kunnen alvast verklappen dat we in samenwerking met studievereniging Asafier (Arabische taal en cultuur) een verrassend, amuserend festival zullen organiseren. Verder zal het programma er heel anders uitzien. Daar waar het eerste semester draaide om de levendige culturele uitwisseling tussen Joden en niet-Joden in de Arabische wereld, zal de focus tijdens de komende activiteiten liggen op identiteit en diversiteit binnen ‘de joodse gemeenschap’.

Is het Hebreeuws de joodse taal bij uitstek?
Onze docent Irene Zwiep geeft op zondag 11 december een lezing in het auditorium van het Joods Historisch Museum. Tijdens ‘Het Hebreeuws. De taal van de joden?’ zal zij kijken naar de rol van het Hebreeuws in de geschiedenis van het joodse boek. Niet alleen door de ogen van liefhebbers en voorvechters, maar ook die van critici en bestrijders.

Interactieve tentoonstelling over beeldvorming en stereotypen
“Stereotypen en vooroordelen, we komen ze tegen op social media, op tv, maar ook als we naar elkaar kijken. We maken razendsnel een eerste inschatting, gebaseerd op beelden die binnenkomen én beelden die we al kennen. Maar kloppen onze eerste oordelen altijd?” Van 19 december tot en met 16 april is in het Joods Historisch Museum de tentoonstelling Face it! Oordelen op ’t eerste gezicht te zien.
Website | Facebook-evenement

Steun ons
Ook voor komend semester is Sechel afhankelijk van donaties. Elke gift, groot of klein, helpt om de programmering van onze studievereniging te ondersteunen en onze activiteiten toegankelijk te houden voor iedereen die kennis wil maken met de Hebreeuwse taal en cultuur in de breedste zin van het woord. Door middel van jouw donatie, die groots wordt gewaardeerd, kun je hieraan bijdragen.

Donaties kunnen eenvoudig worden overgemaakt naar:
NL91 INGB 0004 8109 40
t.n.v. Studievereniging Sechel
Vermeld er a.u.b. bij dat het om een donatie gaat.

Wil je eerst weten wat wij zoal hebben georganiseerd? Surf dan naar onze website en bekijk onder het kopje ‘Activiteiten’ wat voor soort activiteiten in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Iedereen alvast veel succes toegewenst voor komende tentamenweek en voor de altijd drukke januarimaand. Jullie kunnen ’t!

Hartelijke groet,

het Sechel-bestuur

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: