Donderdag 13 oktober organiseert Sechel i.s.m. Asafier een lezing met niemand minder dan Egypte-correspondente Rena Netjes. Tijdens deze avond zal zij het Hebreeuws en het Arabisch, die tot dezelfde taalfamilie behoren, met elkaar vergelijken. Netjes beheerst verschillende Arabische dialecten en weet op interessante wijze uit te leggen waarom het Modern Hebreeuws en het Bijbels Hebreeuws op enkele specifieke dialecten van het Arabisch lijken.

Foto: Traveling With Josh

Sinds 1 september bieden de bachelors Hebreeuwse taal en cultuur en Arabische taal en cultuur een gezamenlijk onderwijsprogramma aan. In het kader hiervan organiseert Sechel dit semester verschillende activiteiten m.b.t. de levendige culturele uitwisseling tussen Joden en Arabieren. Lees hier meer over onze aanpak.

———-

Tijd en locatie onderaan de tekst.

———-

OVER RENA NETJES
Rena Netjes werd geboren in een christelijk pro-Israël gezin. De liefde voor de regio kreeg zij dus al vroeg mee. Na de middelbare school ging ze zowel Hebreeuws als Arabisch studeren en deed ze aanvullende cursussen in Tel Aviv, Caïro, Beiroet en Damascus. De twee talen wist ze snel eigen te maken en al in haar tweede studiejaar begon Netjes met lesgeven. Na haar studie startte ze een bedrijf in taaltrainingen Arabisch en Hebreeuws.

Vanuit haar christelijke geloof zet Netjes zich in voor betere verhoudingen tussen Europa en het Midden-Oosten. Ze werkte onder andere voor NOS, Trouw, Parool en Elsevier. Daarnaast was ze actief voor het CDA als deelgemeenteraadslid in Amsterdam, maar toen de partij ging samenwerken met Wilders hield Netjes het voor gezien.

Op 23 juni 2014 werd Netjes wegens ‘spionage’ door het Egyptische regime veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Haar veroordeling werd wereldnieuws. Netjes vluchtte het land uit en wist dat ze nooit meer zou terugkeren naar haar huis in Al Rehab City.

———-

Datum: donderdag 13 oktober
Tijd: 19:00 – 21:00 uur (inloop 18:30 uur)
Locatie: P.C. Hoofthuis, Spuistraat 134
Lokaal: 5.60
Entree: gratis!

Zoals gewoonlijk zorgt Sechel voor een drankje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s