Thema-avond: ‘Imagining Iran in Israel’.

imaginingiraninisrael
Op donderdag 29 oktober organiseert Sechel de thema-avond ‘Imagining Iran in Israel’. Die avond staat de Israëliër van Iraanse komaf centraal. Twee dagen eerder vertonen we de film ‘Before the Revolution’ waarbij de Israëliër in Iran centraal staat.

Prijs: €3,- per avond voor niet-leden, gratis voor leden.
De locaties worden later bekend gemaakt.

PROGRAMMA ‘IMAGINING IRAN IN ISRAEL’
– een poëzievoordracht door dr. Yaniv Hagbi, die de poëzie van de Israëlisch-Iraanse dichters Amir Menasheof en Tehila Hakimi zal analyseren;
– een lezing van documentairemakers Bahram Sadeghi en Dikla Zeidler, die over hun eigen bevindingen zullen vertellen (meer informatie onder het programma);
– een vertoning van een gerelateerde Israëlische documentaire (de titel wordt pas bekend gemaakt op de avond zelf).

OVER DE LEZING
Hoe kijken de Iraanse Israëliërs zelf tegen het conflict tussen Iran en Israël aan? Deze vraag was voor Bahram Sadeghi en Dikla Zeilder de reden om de documentaire ‘Leven in de schaduw van een conflict’ te maken. Om de verschillende lagen van de identiteit naar voren te brengen, besloten de documentairemakers om de geïnterviewden zoveel mogelijk in het Hebreeuws en het Perzisch aan te spreken. Het resulteerde in een laagdrempelige documentaire waarbij de geïnterviewden het persoonlijke met het algemene verbinden.

Tijdens hun lezing zullen Bahram en Dikla verschillende fragmenten uit ‘Leven in de schaduw van een conflict’ uitlichten. Je kunt de volledige documentaire hier bekijken.

BEFORE THE REVOLUTION
‘Imagining Iran in Israel’ maakt deel uit van Sechel’s Israëlisch-Iraanse tweedaagse. Op 27 oktober vertonen wij de film ‘Before the Revolution’.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: