Lezing Etgar Keret en Stav Shaffir.

11940143_766882546788802_1558956392_n
Op vrijdag 11 september organiseert BKB een lezing met twee bekende namen uit de Israëlische publieke sfeer: de activiste en politica Stav Shaffir zal spreken, met een coreferaat van de schrijver Etgar Keret. Zij zullen het hedendaagse Israëlische politieke landschap bespreken. De avond wordt afgesloten met een borrel ter gelegenheid van het 16-jarig bestaan van BKB.

11-09-2015 om 17:00 in het Westerpark.

Met 30 jaar is Stav Shaffir weliswaar het jongste vrouwelijke Israëlische parlementslid ooit, maar zij heeft nu al een indrukwekkende geschiedenis in de Israëlische politieke sfeer. In 2011 was zij een van de leiders van de sociale rechtvaardigheidsprotesten die een schokgolf deden gaan door de Israëlische politiek. Zij was de voornaamste  woordvoerster voor deze protestbeweging, die honderdduizenden mensen op de been wist te brengen in protest voor democratie en tegen ongelijkheid en corruptie. In 2012 werd zij Knesset-lid voor de Avoda-partij (Labor). In haar activisme richt zij zich onder andere op betaalbare huisvesting, LHBT-rechten en gendergelijkheid.

Etgar Keret, auteur van Zeven vette jaren alsmede een forse reeks korte verhalen, opiniestukken (in o.a. de New York Times) en kinderboeken, heeft internationaal enig succes behaald met zijn werken. Maar in zijn thuisland is hij als links-liberale intellectueel een controversieel figuur. Omwille van zijn kritische stand tijdens het Gaza-conflict van 2014, tijdens welke hij uitsprak tegen het beleid van de Israëlische regering en het leger, is hij uitgemaakt voor landverrader en hebben hij en zijn gezin zelfs doodsbedreigingen gekregen. Hij heeft zich hierdoor echter niet laten stoppen en schrijft nog altijd actief over sociale rechtvaardigheid.

Voor meer informatie en aanmelding (verplicht!):

Facebook: https://www.facebook.com/events/1643864459190596/

BKB: http://www.bkb.nl/item/zevende-bkb-lezing-door-stav-shaffir

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: