Filmmiddag ‘The Message’.

TheMessage
Op woensdag 16 september vertoont Sechel in samenwerking met stichting Zenobia en studievereniging Asafier (Arabisch, UvA) een van de bekendste films over het leven van Mohammed en de opkomst van de islam, ‘The Message’ (1977), van de Syrisch-Amerikaanse regisseur Moustapha Akkad. De film, waarvan gelijktijdig een Arabische en een Engelse editie werden uitgebracht, was destijds even succesvol als controversieel in de islamitische wereld.

De film wordt vertoond in zaal 1.15 van het P.C.Hoofthuis (Universiteit van Amsterdam), onder het genot van drankjes en hapjes, en is open voor alle geïnteresseerden. Aanvang 16.30 uur.

Voor deze filmmiddag is een evenement op Facebook aangemaakt.

De film vormt de aanloop naar het tiende Zenobiacongres dat op 14 november a.s. plaatsvindt in de Aula van de Universiteit van Amsterdam en geheel is gewijd aan de opkomst van de islam in de context van de late Oudheid.

Het congres biedt een hernieuwde kennismaking met de vroege-islam als een religie die sterk verankerd was in het culturele mozaïek van haar tijd, met evenzovele aanknopingspunten als breuklijnen ten opzichte van het antieke verleden.

Lezingen van vooraanstaande sprekers uit binnen- en buitenland bieden een gevarieerd beeld van de wereld waarin de Arabische veroveringen plaatsvonden en de kiem werd gelegd voor een nieuwe monotheïstische wereldgodsdienst.

Meer informatie over het congres en de kaartverkoop is hier te vinden:
http://www.stichtingzenobia.nl/category/congressen/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: