Vacature: Sechel zoekt nieuw bestuur.

ElaineLustigCohenAlvinLustig
Wil jij naast je studie ervaring opdoen als bestuurslid? Binnen Sechel bestaat de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Wil jij een nieuwe uitdaging aangaan? Ben jij goed in het verzinnen en organiseren van activiteiten? Ben jij goed in netwerken of schroom je niet om dit te leren? Dan zoeken wij jou!

Op de foto: de grafisch ontwerpers Alvin Lustig en Elaine Lustig Cohen.

In het verband met het afstuderen van het enige bestuurslid dat Sechel heeft, is de studievereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden voor een bestuurstermijn van minstens één jaar. Het huidige bestuurslid gaat 1 september het laatste jaar van zijn bachelor in en deze wil hij gebruiken om toekomstige bestuursleden wegwijs te maken zodat hij tijdens het eerste semester van 2015 – 2016 alle taken rustig kan overdragen.

Het programma voor het eerste semester is zo goed als ingevuld. Dit betekent dat er voor toekomstige bestuursleden ruimte bestaat om af te tasten hoe het binnen een studievereniging gaat. De eerste maanden wordt dus niet verwacht dat je meteen activiteiten organiseert, maar dat je vooral meekijkt en langzaamaan gaat brainstormen over de activiteiten die in het tweede semester zouden kunnen plaatsvinden.

Herken jij jezelf in een van de onderstaande functieomschrijvingen? Stuur dan vóór zaterdag 1 juli 2015 je CV en motivatie naar studieverenigingsechel@gmail.com; voor vragen kun je hier ook terecht.

Sechel
Studievereniging Sechel heeft een stormachtig jaar achter de rug. Verschillende bezuinigingsplannen van de Universiteit van Amsterdam hebben hiervoor gezorgd. Als reactie hierop besloot het bestuur van Sechel te protesteren door middel van een symposium, een festival en een tentoonstelling. Deze mooie activiteiten hebben ervoor gezorgd dat Sechel in zeer korte tijd een veel groter bereik heeft gekregen.

Doel
Studievereniging Sechel heeft ten doel het bevorderen van de verspreiding van kennis over de Hebreeuwse taal, het jodendom en Israël. Verder richt de vereniging zich op het amuseren van de leden en andere bezoekers door een gevarieerd aanbod aan activiteiten te brengen.

Functieomschrijvingen
Voorzitter
Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor het gehele proces, externe vertegenwoordiging en belangenbehartiging. Je leidt vergaderingen, organiseert evenementen en beheert de samenwerking met andere organisaties. Het belangrijkste is dat je het overzicht houdt over de gang van zaken in de hele vereniging.

Penningmeester
Als penningmeester ben je verantwoordelijk voor de kosten binnen de vereniging. Je moet bijvoorbeeld bedragen goedkeuren, de begroting maken en subsidies aanvragen. Ook ben je verantwoordelijk voor het werven van donateurs.

Secretaris
Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de communicatie met leden, sponsors en donateurs, maar ook voor alle binnenkomende e-mails. Je bent het aanspreekpunt voor de studievereniging. Ook help je met het opzetten en promoten van activiteiten.

Algemeen bestuurslid
Als algemeen bestuurslid ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning in de toegewezen taken. Daarnaast heb je de vrijheid zelf met nieuwe initiatieven te komen en om verbeteringen aan te brengen. Je denkt dus actief en gericht mee.

Natuurlijk is het bestuur samen verantwoordelijk voor de activiteiten en de promotie ervan. Ook wordt er verwacht dat het bestuur goed contact onderhoudt met de docenten en leden. Communicatie is dus erg belangrijk.

Het is géén vereiste dat je Hebreeuwse taal en cultuur of aan de Universiteit van Amsterdam studeert.

Wij bieden
Wij bieden een leerzame bestuurspositie bij de enige Hebreeuws opleiding in Nederland, waarbij je een groot netwerk opbouwt, veel verschillende mensen en organisaties op persoonlijke en professionele wijze leert kennen en in samenwerking met andere studenten en studieverenigingen nieuwe ervaringen op kunt doen in verschillende activiteiten. Doordat de studievereniging klein is, is er veel ruimte voor persoonlijke inbreng.

Vergoeding
Gezien het feit dat Sechel een te kleine studievereniging is, krijgen onze bestuursleden geen financiële vergoeding. Sechel kent dus géén bestuursbeurs.

Solliciteren
Als je besluit te solliciteren op een van de bovenstaande functies, zou je onder andere de volgende punten kunnen opnemen:
– een korte motivatie waarom jij in het bestuur wilt en past;
– wat voor ideeën je hebt voor de activiteiten die je wilt organiseren;
– of je kennis hebt van Israël, het jodendom of de Hebreeuwse taal;
– wat je sterke en minder sterke punten zijn;
– hoeveel tijd je in de week of maand denkt over te hebben voor bestuurstaken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: