Hotspots: 3 fijne plekken in Jaffa.

jaffahotspots1
De haven van Jaffa zou de oudste nog fuctionerende haven ter wereld zijn. Daarnaast is deze wijk bekend om haar steegjes en unieke sfeer, en met haar prachtige kerk, klooster en moskee is Jaffa een van de meest betoverende gebieden in de buurt van Tel Aviv. Maar wat heeft deze oude havenstad nog meer te bieden?

jaffahotspots2
Jaffa Port Market
Op deze culinaire markt is alles biologisch! Van chocolade en koffie tot kruiden en humus. Tal van kraampjes zijn verspreid over een overdekte ruimte van meer dan 1.200 vierkante meter. Maak meteen ook een wandeling langs de haven, waar de visrestaurants zich bevinden.

?????????????????????????????????????????????????????????
Alhambra
De Alhambra bioscoop werd ontworpen door de Libanese architect Elias Al-Mor en geopend in 1937. In het begin van 2008 werd het gebouw verkocht en vond er een grondige renovatie plaats. Sinds 2012 fungeert het gebouw als centrum voor de geestelijke Scientology-filosofie.


Vlooienmarkt
In de kleine steegjes niet ver van de oude klokkentoren bevindt zich de vlooienmarkt van Jaffa. Het is een markt met antiek, sieraden, kleding en andere tweedehands spullen. Het is geopend van zondag tot shabbat. Een geweldige plek om te bezoeken en om unieke oosterse cadeaus te kopen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: