Filmavond: ‘The 5 houses of Lea Goldberg’.

LeaGoldbergdvd
Woensdag 19 februari jl. vertoonden wij de documentaire ‘The 7 tapes of Yona Wallach’. De hoge opkomst en enthousiaste reacties hebben ons doen besluiten dat we woensdag 2 april ook meteen de documentaire over Lea Goldberg zullen vertonen. Beide documentaires werden geregisseerd door Yair Qedar, die hiervoor samenwerkte met illustrator en animator Jewboy.

Lea Goldberg (1911 – 1970) was en is nog steeds een van de belangrijkste schrijvers van Israël. Ondanks dat ze zeven talen beheerste en van huis uit Russisch sprak, schreef ze haar dichtbundels, romans en kinderboeken uitsluitend in het Hebreeuws. Al in haar vroege tienerjaren besloot ze alleen in deze taal te zullen schrijven.

‘The 5 houses of Lea Goldberg’ is een eerbetoon. De documentaire vertelt het verhaal over het leven en het werk van een krachtige maar eenzame vrouw. Hoewel ze bekend staat om haar intellectuele en feministische succesverhaal, is Goldberg vooral een tragisch figuur. Geteisterd door een laag zelfbeeld, een mislukt liefdesleven en een weemoedig verlangen naar het land dat ze achterliet. Ze zou haar hele leven onrustig blijven.

Leden: gratis
Niet-leden: €3,-

Datum: 2 april 2014
Plaats: P.C. Hoofthuis (lokaal wordt later bekend gemaakt)
Tijd: 18:00 uur

Voor deze activiteit is een event aangemaakt op Facebook.

LeahGoldberg2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: